Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Khamis, April 08, 2010

celebrate besday april

Assalamualaikum
.
ni adalah back dated entry. patutnya sy masukkan citer ni dulu baru citer pertunangan sepupu sy tu. tp tak pe la kan, nama pun blog nizza-abira. suka ati i la nak letak citer mana yg dulu.
.
oke-oke...kita balik ke pangkal jalan....
.
spt biasa, adik2 ipar sy akan eksited celebrate besday kami satu family. mcm besday sy, en din & twin serta abah mertua sy pun kami diraikan cuma keadaan yg kelam kabut dgn hujan yg lebat masa time tu menyebabkan tiada sekeping pun gambar yg sempat diambil.
.
tp yg sebenarnya lebih eksited bila tgk anak2 buah yg sama sebok nak potong kek mengalahkan besday mereka...hehehe....
.
lps solat zohor kami pun hidangkan makanan kat bawah pondok depan umah mertua. pondok tu selalu jadi tempat lepak acik2 deret umah mertua tu. kebetulan mak baru khatam quran, so dia nak jamu lah jiran2 yg ada dgn pulut kuning.
.
menu aritu memang ringkas tp sodap, kek 2 biji (sponsor by along & dek ya), laksa (feveret kami adik beradik)& pulut kuning+rendang daging+sambal tumis ikan bilis.
.
meh kita layan gambar2 yg tak berapa kerat ni
.

.
sponsor oleh dek ya
owh ye! lupa lak nak bgtau celebration ni khas utk mak- 01 april & kak long- 24 april (biras)
.

.
ni dari along, tp aritu along keje. dia just balik kejap anta kek


.
kan sy kata, dia sama sibuk nak potong kek.
.

.
lama tak citer pasal anak2 sy ni. makin besar (memang lah kan, tak kan makin kecik), makin bijak bercakap dan ada yg dah bersekolah dah pun.
.

.
aufa ahnaf! dah 6 tahun, tahun ni dia pra-sekolah. tgk lah gigi depan dia yg dah tercabut, konon malu tp sengih memang tak hingattt... dah tu abis sunglass en din di bwk main. yg mama pun tak perasan sunglass tu laki sendiri yg punya.
.
.
adiknya - iffah sajidah. budak ni lagi bijak cakap tp time tiba dia mula cakap merapu, aduhaiiii... kadang2 ayat2 yg kita tak jangka kuar dari mulut dia. owh ye tahun ni sajidah dah start sekolah tadika 5 tahun.
.
.
ni sorang lagi anak sy, adam yg tgh banyak ragam. semenjak nak jadi abg ni, dia mula tunjukkan perangai dia. memang lain macam sungguh... sampai bonda dia pun kadang2 naik hanginnn.....
.

.
tak memasal dia pegi gigit2 cawan kertas tu padahal sebelum ni memang elok aje kalu minum pakai cawan tu. tp sepanjang sy kat umah mertua, memang dia asyik mengekor bontot sy aje. mungkin dia nak manja lebih dan dpt merasakan yg dia nak dpt adik.
.
tak pe la adam.... mama pun tak de sapa nak mama ulit. meh la mama ulit kamu. kamu pun jgn nakal2 ye sayang....., kesian bonda nanti....
.
biasanya sy dan en din org yg paling lambat balik tp kali ni kami balik awal dari yg lain sebab family sy dah sampai kat umah putrajaya. esoknya kami nak ke tg malim, menghantar sepupu sy bertunang spt entry sebelum ni =)
.

4 hati ingin berkata:

~~@lyci@~~ berkata...

wahhh, meriah betul nmpak kek tu..

CuTeMiUt78 berkata...

lama tak singgah sini..
so camne life sekarang.. wah meriah gitu..

ummu berkata...

salam perkenalan nizza
wah cantiknya kek.mesti sedap kan..

cik daisy berkata...

nape nizza lama x update? huhu