Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Jumaat, Julai 18, 2008

Kuala Terengganu

Perjalanan kami ke Kuala Terengganu hanya mengambil masa 1-1 1/2 jam dr dungun.... Sonok sgt tgk pemandangan kampung org sepanjang perjalanan itu. Mula2 sy nak menginap kat marang tp hubby kata lbh baik kat KT terus. Senang nak pusing2 KT, tak perlu nak pulang balik.... sy ikutkan ajer...
Pd mulanya sy nak cari bilik dulu tp dlm pusing2 tu ternampak lak signboard pasar payang. apa lagi hubby terus tuju kat situ....

Tu dia jetinya...nampaklah org tgh tunggu2 bot...
Hubby sy ni suka cari tandas kalo time berjalan. Tu yg sy lemah skit.... alang2 tggu dia, sy pun bergambar lah kat 1 bangunan baru berhampiran dgn pasar payang tu....
Tgk tu...kuar toilet terus menonong jalan tak pandang org... puas sy teriak...
Lps tu terus lah kami menuju ke pasar.... sy dah mula rambang mata tgk batik2 kat situ.... tak sempatlah sy nak amik gambo dlm pasar tu coz leka sesangat....dlm 2 jam jgk kami dlm tu.... tu pun rasa tak puas....
Ha....ni baru ari pertama....tu pun banyak plastik yg telah disatukan....sy ni kalo berjalan mesti nak beli sesuatu utk ahli keluarga sy & in law.....bkn apa, wat kenangan....bkn nak mahal2 pun.... asalkan ada buah tgn dr sy..... ni pun sy rasa tak cukup lg.... tp utk ari pertama ni sy dpt beli 2 pasang batik.... batik biasa2 yg mampu milik ajer......hubby sy lak teruja sgt tgk baju t-shirt budak2... dia lah yg dok borong baju utk anak2 buah kami.....nanti sy letak pic hasil borongan kami. sblm tinggalkan pasar payang, sy sempat merengek kat hubby agar esoknya dia bwk lg pi pasar payang ni....ada bende lg yg nak sy beli....huhuhuhu....
Oleh krn perut dah lapar sgt, kami singgah mkn dulu kat medan selera tmn awam batu burok... kami mkn nasi ayam yunan....leh tahan lah tp nasi ayam biasa lg sedap kot....sblm pi mkn td kami decide tuk dok menginap kat batu buruk beach resort.... rupanya sblh medan selera tu aje...terus kami cek in.... baru nak punggah barang, mak mariam kol hubby & bgtau yg FIL dia dah dpt 4 org student pompuan utk menyewa umah dia. so masuk dhiyyah 5 org lah....
alhamdulilah...senang ati kami....nak jalan2 pun senang coz tak do lah nak pikir masalah dia...
Selepas berehat2 sy ajak dhiyyah jln2 kat pantai, kata sy nak amik gambo...dhiyyah lak nak mandi kolam....
Sebelum turun, posing lah dulu.... ekceli kan, sib baik dhiyyah ada... leh jugak dia layan tabiat sy nak bergambo ni... kalo harap hubby sy tu....mmmm.....wassalam.... :/
abaikan pewot sy yg terbonjol2 tu yerk.... angin kuat sgt lah...tak dpt mak nak cover....

kalo u ols tgk, gambo sy yg berlambak2 kat tgganu ni kan... u ols tau, ni lah satu2nya gambo sy dgn hubby....edisi terhad ni...harus sy simpan bebaik.... kan sy kata dia ni camera shy...payah sgt nak
ajak bergambo.....kalo tgk org lain yg hubby nya senang bergambo, jeles sy....
Lps lepak2 kat tepi pantai, sy teman kan pulak dhiyyah mandi kolam jap.... nak dekat kul 6.30, sy pun naik bilik n tinggalkan dhiyyah kat kolam coz sy nak layanzzz ezora...hubby lak pi merayau sensorang kat karnival sebelah resort tu....
Malam tu kami mkn malam kat warung pak maidin, dpn resort tu....tp sy rasa warung ni sama tuannya dgn resort tu coz cafe resort tu pun nama yg sama.... hubby kata nak mkn lauk...lama katanya dah tak mkn lauk.....

air2 kami....

makanan kami.... semuanya RM50+++

......sy minah posing....kata hubby, sy ni kenan kamera....huhuhu...sampai ati dia....

lepas mkn, sy ajak hubby jenjalan kat karnival.....ramainya org....rupanya ada artis mlm tu.....

punyalah riuh org terjerit2 dpn pentas... rupanya Saleem iklim yg nak wat persembahan.... kami tggu gak sampai saleem muncul... hubby sy kan peminat saleem tau........ semua lagu2 org tu jd pujaan dia. sy pun suka gak lagu2 dia... masa dia nyanyi, sy pun ikut gak nyanyi...tp nyanyi takat telinga sy ajer lah yg dengar....

sorang lg yg hubby sy minat, jamal abdillah. suara jamal & saleem katanya memang unik....tp sayangnya dua2 penyanyi tu terjebak kancah dadah.... hhhmmmm....
lps saleem berenti berehat, kami pun balik menuju ke resort.....kami pun nak berehat gak...
sambung next entry

2 hati ingin berkata:

mama ranggie berkata...

wah,,jenjalan die ye...lama mama x ke sana..maybe raya haji nak ke sana...

PuteriSatu berkata...

salam kenal..seronok ye dapat berjalan-jalan cam ni...