Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, Disember 14, 2009

akhirnya membesar juga

Assalamualaikum...
.
hai uols! pekaba semuanya? sy okey, alhamdulillah. mood pun okey + hepi. amarah amarah hari jumaat dah lenyap bersama dgn tarikh tu jugak :P
.
arini sy nak update tentang follicular tracking (FT) yg perlu sy ulang utk ari ke 12. tp sebab ari ke 12 jatuh ari ahad, so FT dibuat ari isnin. kali ni memang sy tak harapkan apa2 coz dah berapa kali buat FT tp telur masih kecil. tp arini sy silap, buat pertama kali telur sy membesar lebih kurang 18cm. cuba uols tgk pic scan kat bawah ni. sila tgk pic yg atas skali iaitu belah kanan. coz belah kiri memang tak de telur.
.

.
nampak tak yg mcm berlubang lubang tu. tu dia telur sy, tp hanya satu aje yg membesar. satu pun ok lah kan dari tak ada. so skrg ni, doc soh dtg khamis ni utk buat FT lg. doc nak tgk telur membesar lagi ke tidak. kalau saiz dia mencapai apa yg doc nak doc akan plan utk buat IUI. ekceli dah lama doc nak buat IUI tp masalah peod sy yg tak regular tu sentiasa berulang sampaikan tak leh nak plan IUI. even sy tahu peratus kejayaan IUI tu rendah, tp apa salahnya kalu kita cuba kan. mana lah tahu ada rezeki kami. nanti leh saing adik ipar saya bawak perut sesama. masa tu tentu meriah umah mak ayah sy coz dpt timang cucu yg dinanti nantikan. Wah!!! verangan lebih je sy ni...hahaha :))
.
.
.
notakaki: kemungkinan IUI tak dpt nak dibuat cos day 16 dekat dgn hujung minggu, so apapun tunggu apa kata doc nnti


4 hati ingin berkata:

Diarihatiku1976 berkata...

wahhh... tahniah.. akak doakan berjaya .. akak pernah buat IUI ni 2 kali.. tapi still takde rezeki...

nizza-abira berkata...

Thank's kak,
tu la kak harap2 berjaya la
tp kalu tak de pun nizza redha

Nora berkata...

ade harapan di situ ;)
akak doakan 2010 nnt bawa berita yg gumbirakan nizza & hubby.

~~@lyci@~~ berkata...

harap 2010 akan bawa sinar baru utk nizza..