Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, September 08, 2008

Salam Ramadhan...

Oooohhh.....dah seminggu umat islam berpuasa, tp sy baru nak wish ye.... tak pe la, lgpun kita masih dlm bulan ramadhan lagik....


Nampaknya bulan puasa ni, blog sy jugak turut berpuasa....layankan ajer blog yg malas ni.... sy tetap update tp berdasarkan mood & citer sy....hihihikk....


Tp tabik kat kak mah VP puasa2 ni pun dia tetap maintain. byk entry nya terutama mengenai juadah berbuka pose.... sssaaallluuuttteeee lah kak...!!!


Sejak dr awal puasa, tiap2 minggu sy berbuka kat umah MIL. Beberapa ari pertama puasa sy masak utk berbuka tp sebab sy dah tersentap dgn hb, so sy decide utk tdk masak ari2.... mybe seminggu tu sekali dua aje sy masak. ari lain beli aje....


Minggu ni sy & SIL's bercadang nak wat kuih raya yg mudah2. Kami share ramai2, kata SIL dia nak blaja wat kuih....hhhiiikkk... dik, dah nak kawen ke??? tp order tetap order.... kalo berjaya lakukan, nanti sy letak citer kat sini.


InsyaAllah, pertengahan bulan ni sy akan balik mlk utk bersama family sy pulak. Mybe sy akan amik cuti coz byk perkara yg perlu sy settle di mlk.... :)


Persiapan raya utk diri sy hampir selesai. Baju kurung sy dah siap semuanya, tudung2 pun sy dah beli. Cuma ada sikit2 sy nak tambah. apapun semuanya serba sederhana.... Hb? mmm....dia agak payah skit coz citarasanya agak cerewet. Dah beberapa tahun kata nak wat baju melayu baru tp sampai masanya ilek....katanya baju lepas elok lagik. bukannya selalu pakai....mmmm...yo lah tu.... tak usahlah sy nak dok berangan pakai berdondon-dondon ni...

3 hati ingin berkata:

CuTeMiUt78 berkata...

sama ler kita.. persiapan raya utk thn ni.. rina pun dah buat sikit.. terutama utk dak bulat tu.. bukan pe senang..nanti tak kelam kabut. Emm...awalnya buat kuih raya erk..

Nora berkata...

salam ramadhan gak buat nizza...

mama ranggie berkata...

for anak2 dah hampir 50% settle tp for mama n hubby ,lom lagik..hehehe..tggu bonus hubby...