Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, Julai 20, 2009

sesekali bila menjaga anak-anak kecil :)

Assalamualaikum....
Lepas maghrib semalam otw balik dari umah mertua, jiran sy fauzi kol en.din. Dia nak minta tolong jaga kan anak2nya coz dia nak bawa wife dia ida ke hospital coz demam teruk. Sy tentu lah suka, en.din pun okey aje. walaupun agak berdebar coz ni 1st time sy nak jaga anak2 fauzi & ida tp dlm hati tetap riang.


faiz & adiknya. senang aje jaga mereka berdua. faiz leka main sendiri. dok ikut apa citer cartoon tu buat, dia pun ikut buat. Bila jaga mrk ni ter verangan pulak sy, dlm hati kata kalau sy ada dua org anak, gini lah gayanya ye....hihihi...


yg adiknya pulak pantang diagah, asik ketawa aje. geram menengoknya. en.din pun leka melayan adik.



Haaa... tengok tu.... tu en.din tengah agah dia lah tu....
Ekceli sy dah lupa apa nama adik ni. so sy panggil adik aje....
tak sampai satu jam, fauzi & ida dah balik coz kes kecemasan kat sepital terlalu banyak mlm tadi. so kes mereka ditolak & diminta utk dtg ke klinik komuniti pagi ni. Mrk just cek suhu badan & bagi makan ubat aje....
arini sy asik dok terbayang gelak ketawa si adik. ghindu pulak kat mereka berdua :)

4 hati ingin berkata:

shiemz berkata...

alahai..comeynyer baby.. geram..rindunyer nak baby mcm nie lagik.. :D

alyyani berkata...

ha, adik tu comel sgt. badan tuh semangat. lelaki ke pompuan nizza? bagus anak2 dia nak kat org. kalau nia tuh, baru tinggal 5 minit da kena amik kot. huhu...

p/s: doa alya utk nizza juga... :)

nizza-abira berkata...

shiemz : nizza lak teringin sesangat nak baby. tak sabarnya nak peluk cium baby sendiri.

alyyani : comelkan! memang semangat terutama tang muka. baby ni baby girl. memang tak nangis dia dua beradik tu.
Thank's alya atas doa kamu :)

~~@lyci@~~ berkata...

hmmm, dulu mula2 nak ada baby takut.. yelah, tak pernah jaga budak kecik.. tp bila dah ada anak sendiri baru rs perasaan seorg ibu.. kalau kita penat, tengok anak terus penat hilang..

Insya allah, alycia doakan nizza suatu hari nnt akan merasa perasaan yg sama.. AMin..