Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, November 17, 2008

Hujung minggu

Kali ni sy himpunkan semua citer, malas nak wat lain2 entry. nanti kang terus tak ber entry...

WISHLIST yg lama terpendam akhirnya tercapai

Apakah dia?

Sy dah mendaftar sbg pelajar utk lesen memandu...(wah!skema je ayat tu...)

Hasrat utk ambil lesen ni dah lama terpendam tp mcm2 dugaan yg terpaksa sy tempuhi. Bunyiknya mcm senang aje kan, ye lah nak amik lesen je bukan apa nak amik apapun. Tp tu lah yg terpaksa sy hadapi. Tp sy terima semuanya dgn ati yg pasrah & redha...

Lepas sy daftar esoknya sy dah leh pi ceramah KPP tu.... Pepagi sabtu sy ikut hubby yg nak pi keje, sy suh dia anta kat pejabat school driving tu... tak lah jauh sgt tp kalo jln kaki mau ko mencungap.... Walaupun terlalu awal tp sy dah da planning sy sendiri. Sy mau breakfast kat roti canai kat kedai mamak berhampiran.




Sambil menunggu menu yg di order, sy baca novel yg dah berbulan tak abis2 ni...



ni lah breakfast sy pg tu...Roti telur & teh o suam. Sy ni kan kalo mkn kedai mamak, menu ni je lah yg saya lalu... Yg lain2 kureng terutama nasi kandar coz sy tak berapa suka kari. Tp kalo hubby sy, nasi kandar tu lah pujaan hatinya.... Paling tak pun sy order mee goreng mamak.

Ingatkan bila sy breakfast & lambat2 kat kedai mamak tu, masa sy akan abis kat situ rupanya tidak. Cikgu lambat sampai tp tak lah lewat sgt, dlm 15minutes aje. Tp sebab sy sampai awal jd rasanya dah terlalu lambat dah tu. Lps tu terus gerak ke semenyih. Baru sampai kat uniten, ada lak student kol kata tertinggal. Hangin aje sy dengar, pada hal cikgu tu dah koling2 b4 bertolak td. dah tu pusing lah semula. Tak ke wasting time...(ceh2...speaking lak tu)
Bila sampai kat institut tu, masa daftar nama sy lak tercicir. Org yg kemudian dipanggil dulu. Sy dah panik skit coz class dah mula tu. So, sy tanya lah kat budak tu. Rupanya dia dah termasuk i.c sy kat bakul yg dah register. Tp oklah coz berkali-kali dia minta maaf.

Jadik, sy dah berjaya menghadiri kursus KPP selama 5 jam dgn jayanya...Cccceeewahh..
Ni lah yg sy dpt masa daftar kat school driving & masa kursus KPP tu... Cikgu siap bg cd tu utk wat latihan. Katanya bila sy dpt maintain kan markah lulus & dah ready baru lah amik ujian komputer.


Balik dr kursus, terus sy lepak2 sambil layan magazine yg baru sy beli. Hubby balik pun terus join lepak hinggalah dia tertido. Lps maghrib hubby ajak pi alamanda... Sy pun on je lah. Time ni lah sy amik kesempatan utk beli brg2 yg sy perlu. Kebetulan toiletries sy banyak dah abis.




ni lah hasil rembatan hubby utk mlm tu. Kwn tu senyum memanjang coz ada org bayarkan 2 helai baju di atas tu... mmm...sesekali kan, sy pun jarang bagi dia hadiah. Lgpun ada offer kalo tak idak lah kwn nak belikan sampai 2 helai....



Ni lak brg2 sy...

Dan sy jugak belikan brg2 kat bwh ni utk seseorang. Dah lama nak bg since besday nye oct lps tp tak punya kesempatan nak mencari... Tp brg2 ni more pd motivation lah... Sesuai lah kot dgn keadaannya sekarang...

KAD...




MAGNET & BRACELET SILVER...


DAN...

SESEORANG ITU ADALAH....

2 hati ingin berkata:

CuTeMiUt78 berkata...

tahniah dah ambil kursus memandu ya.. wah... pas ni ada lesen sendiri la ya.. any way... sila jawab tag kat blog akak ya

MasNurin berkata...

wah, dah ambik kursus memandu. Akak ni ntah bila nak ngambik nye. Nanti akak jawab tag..sedang sibuk sekarang.