Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, Ogos 03, 2009

Follicular Tracking utk Day 11

Assalamualaikum....
.
Pagi tadi sy ada follicular tracking (FT) untuk day 10 tp sebab day 10 jatuh pada ari ahad so sy kene datang pada ari isnin. Hampir 2 jam jugak menunggu coz doctor semua ada briefing. Mujur patient yg nak buat FT hanya 2 org & kami kene panggil dulu. Hasil scan, telur2 sy di kedua-dua ovari masih kecil even day 2 menses sy mula makan clomid (ubat subur). Rahim sy okey & paling sy suka & syukur sgt bila doc kata cyst sy dah hilang. Alhamdulillah.... :)
.
Day 13 rabu ni sy perlu datang lagi utk FT jugak. Harap2 ada perubahan. Persoalannya mcmana ek nak besarkan telur2 ni...?
.
Lps appoiment sy terus balik umah coz sy masih dlm keadaan tak sihat. Since jumaat lepas dah mula batuk, sabtu lak sibuk membantu family in law buat kenduri arwah. Bila tiba ari ahad, badan sy terus flat & sy mula demam. Paling tak tahan badan sy sakit2, urat mata pun berdenyut hingga kepala sy sakit. nak berjalan pun rasa sakit. So arini sy decide utk amik cuti terus utk berehat.
.
Petang ni sy rasa okey skit, badan sy tak sakit lagi cuma masih batuk & kepala sesekali sakit. kalu masih tak elok, sy akan menyusul ke klinik.
.
Okeylah uols, nanti sy update lagi ye.... :)
.

3 hati ingin berkata:

ppb_ppkp berkata...

akak..kita sama..
rasanya nak besarkan telur..try amin woman lobata

alyyani berkata...

nizza, nanti update lg yek. banyak info pasal hal ni. semoga usaha kali ni berjaya. amin...

kalau telur kecik means susah utk disenyawakan ke? macam tu ke? dia bukan ikut kuantiti telur ke, tak kira saiz?

CuTeMiUt78 berkata...

oh... begitu ke ceritanya..
eemmm tak berapa pasti tentang camne nak pebesarkan telur2 tu..
apapun niza take caree.. rajin makan ubat.. supaya cepat baik ya :D