Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Khamis, Jun 19, 2008

alkisahnya...

Ekceli dah 2 bulan lebih sy tak di datangi cik p.... Last week (jumaat) sy pi la hosp.putrajaya, sampai je terus pi kat kaunter pendaftaran...

me: slmt pg...(wah formal gitu :/), sy patutnya dtg pd ari ke 10 menses tp skrg ni dah 2 bulan sy tak p*od. Last
appoiment aritu, doc ada pesan suh dtg jika 2 bulan tak p*od.
nurse : ada tepon ke sblm dtg?
me : tak de, coz doc suh dtg terus ke kaunter pendaftaran...
nurse : ok gini, adik pi kat klinik A (O&G) tanya nurse kat kaunter situ. kalo leh jumpa doc, adik dtg sini semula.
me : ok...

sy pun pi la kat kaunter O&G... ada 2 org sedang menanti tp tak de sorang pun nurse or clerk kat kaunter. tak pe sy sabar menanti, dlm 5-10 minit sampai lah sorang nurse & sambil dia menuju ke kaunter. sy pun berdesup ke kaunter coz tak mo buang masa hubby sy yg dok menunggu tu.

me : nurse, patutnya sy dtg.....bla...bla...bla..... (spt ayat di atas)
nurse : dtg ari rabu lah coz skrg penuh.
me : maknanya next week la ye...?
nurse : dgn selenge (paham ke perkataan sy ni?) dia pandang aje muka sy, (sambil tgn terkial-kial mencari
pen. ye lah, baru sampai kan....)
me : so nak dtg bila ni?
nurse : jap, meh sy tuliskan...(sambil minta buku appoiment)

uols tau bila tarikh yg dia bg tu? 16/7/2008, maknanya lg sebulan!!! mula2 sy mcm tak kisah, tp hubby dah api2 kan sy... uols bayangkan, kalo dlm tempoh nak jumpa doc tu sy masih tak p*od so 3 bulan lebih sy tak ada apa2...rugi kan masa sy aje... sy tak kisah kalo tak jumpa doc ari tu coz sy pun paham klinik O&G memang sentiasa penuh, cuma sy harap dlm masa terdekat leh la sy mengadap doc marsya tu.... apapun sy cepat2 tenangkan diri, sy amik keputusan utk jumpa doc di klinik swasta aje. nak pi hospital pakar swasta pun nak kene wat appoiment jugak. lagipun sy just nak cek p*od sy.... ekceli masa 1 & 2 minggu lewat sy dah wat upt tp -ve. sy just ignore je lah coz p*od sy memang tak tetap. baru2 ni sy jatuh pulak, tp tak de lah discharge apa2.... cuma bila lama tak p*od pewot sy rasa begitu tak selesa....

sy hanya nak luahkan perasaan aje....huhuhu...:(


.............................................................................................................................

InsyaAllah, awal Julai ni sy & hubby nak pi HoneyMoon kat Terengganu...Yuhhhuuu....hehehe...
Ekceli tujuan utama sy nak pi anta adik sy dhiyyah yg dpt sambung diploma di Politeknik Sultan Mizan, jd hubby plan alang2 dah ke sana hubby nak sambung percutian... jd leh la sy namakan nya sbg honeymoon kami utk 1st time...hahaha.. napa 1st time? dulu tak honeymoon ke?

Dulu memang tak sempat coz sy dpt surat lapor diri (utk keje skrg ni) 3 ari lps sy nikah. sy perlu lapor diri sehari selepas majlis di umah pihak hubby.... so, tak kan awal2 keje dah nak cuti kan.... penat kenduri pun tak ilang lg. hubby lak minggu pertama sy keje dia masih cuti kawen, boring kwn tu duk umah je menanti kepulangan isterinya.....

...............................................................................................................................

Kan sy pekse senin aritu... dgn muka yg betul2 tak ready sy redah je dewan pekse.... soklannya nak kata susah tak jugak, nak kata senang pun tak jugak.... pokok pangkalnya kalo sy baca buku dgn penuh tekun dpt le sy jawabnya, tp hakikatnya tidakkkk..... tunggu je lah resultnya nanti....

.................................................................................................................................

Perkara yg paling wat sy hepi minggu ni ialah sy nak balik kg melaka malam ni....Yyyiiiiiiihhhhaaa.....!!! sonoknya dpt jumpa all my family....esok sy nak bwk mak pi soppiiingg kain utk raya....tp puasa pun tak abis ganti lagi....huhuhu.....

2 hati ingin berkata:

mama ranggie berkata...

cuba beli je peknecy test dr farmasi,senang!

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

same cam akak ni...memula dulu rajin gak beli upt tu...skrg ni tah...mcm berserah jerrr...akak baru abih period minggu lepas, harapan tu memang kalau boleh biarlah lekat dlm waktu subur, tapi tu semua kuasa tuhan kan...pasrah jer laa...waaa, gi honeymoon ker? akak ingat nak gi gak honeymoon lagi sekali...nak gi kat tmpt2 sejuk pulak kali ni....