Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, Jun 30, 2008

Choki2

Rasanya masa zaman kanak2 ramai antara kita ni pernah mkn cokelat ni kan... Masa tu cokelat ni antara yg femes n murah kan... tp la ni tgk lah harganya, sebungkus RM1.10. ada 5 pcs maknanya dlm 20sen, ok la tu kot selaras dgn peredaran zaman. kwn2 sy kata dulu 10sen aje...
Dah lama sy tak mkn choki2 ni, rasanya last mkn masa sek rendah kot... aritu singgah petronas, tiba2 teringin nak mkn cokelat then terpandang choki2 ni. apa lg, teman sambar lah satu paket... ingatkan sy je yg teringin mkn, rupanya en.hubby sy pun berminat utk tumpang sekaki..ahaks...
***nak tanya lah, napa ek masa & tarikh kat blog sy ni lari dr waktu sebenarnya? mcmana nak betulkan ek? sy ada try betulkan kat post options tu tp entry sy jd sceduled laks.... maknanya dia akn poskan bila sampai waktunya padahal sy letak masa & tarikh terkini....

2 hati ingin berkata:

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

akak x penah pun mkn coklat tu lagi...hehehehe...

estnora berkata...

nizza, maybe i can help u :)

berkenaan timing yg salah tu, akak rasa nizza perlu set time utk blog ni dulu supaya ikut malaysian time. caranya:

1)lps login masuk ke dashboard blogger, pegi ke menu "SETTINGS"
2)klik tab "FORMATTING". kat bwh tu carik TIMEZONE. Pilih: GMT +8:00 Kuala Lumpur.
3)so utk mane² setting blog/web yg lain², boleh pilih time setting yg sama supaya bole ikut standard time kita ;)
4)masa posting entry tu dah x perlu usik time posting. lain lar kalo nizza berhajat nk wat 1 entry yg special xnk ikut time yg ada kat PC skrg. cth future time ker, past time/date ker, bole lar set pd entry yg nizza draftkan.

errr, takat ni paham x? hehehhe.