Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Jumaat, Mei 09, 2008

Kasih Tetap Utuh


Terkenang saat aku diijabkabulkan dgn hubby, aku & emak spt dlm drama. Saling berpelukan & menangis ketika majlis penyerahan tanggungjawab (as-sakinah). Ketika emak membaca teks penyerahan tu, aku dah mula sebak. Begitu juga dgn mak, terhenti-henti kata2nya krn terlalu sedih & sebak... Hanya Allah saja yg tahu perasaan kami saat itu... Sukar aku nak luahkan dgn kata-kata... Tak sampai sebulan berkahwin, aku pernah menangis dpn hubby kerana rindukan mak... dah jadi macam budak kecik je... ye lah sebelum ni aku memang dok dgn mak. berpisah pun time aku sekolah asrama. lps sekolah lak aku terus keje & still tinggal dgn mak. Pernah aku try keje kat JB tp hanya bertahan sebulan je coz aku asik demam...lalu balik melaka semula & dok dgn mak sampai lah kawin. Sejak kawin, memang aku tetapkan sebulan sekali perlu balik melaka, alhamdulilah my hubby seorang yg memahami...Biarpun seketika, namun bila dua anak mata ini dpt menatap raut wajah insan yang bergelar 'emak', selaut dakwat pun tidak akan mampu menafsirkan rasa di hati...
Bila melihat majlis pernikahan mencari menantu musim I & II, terbayang di mata ni saat2 yg aku lalui itu... Sekaligus airmata ini pun turut mengalir...aduhaiiii....
Sempena hari ibu pd ujung minggu ni, aku nak ucapkan Selamat hari Ibu buat emak tersayang Khalilah Mohd Noor... " Mak, kemana saja ayun pergi nama mak tetap dihati sehingga mati..."
Buat ibu,mama, umi, mamy, bonda seluruh dunia, Selamat Hari Ibu juga aku ucapkan... Anda semua adalah insan2 yg bertuah.... Aku harap, aku juga akan dpt tuah itu...InsyaAllah...

1 hati ingin berkata:

hanny berkata...

aku doakan agar 1 hari nnt ko akan diberi peluang utk menjd seorang ibu...hari2 aku doa agar Tuhan beri rezeki cepat kat ko..aku faham perasaan ko...anyway ni add blog personal aku...br je create...http://mamahanny.blogspot.com/