Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Rabu, Disember 03, 2008

Intro - Perjalanan ke Jitra

Alhamdulilah, sy & family selamat sampai dari Jitra petang isnin lps. Igtkan nak keje je ari selasa tu. Konon2 sampai umah rasa segar lg. Tp bila makin mlm, aduhai letihnya tak terkata. Ekceli memang apply cuti sampai selasa tu...

Ni ada serba sikit pic sepanjang di sana.

Kami bertolak dlm kul 5++ pagi. Tu pun dah terlambat,patutnya pukul 4am nak gerak. tp bknnya nak kejar apa pun kan. Berenti solat subuh kat R&R rawang kemudian berenti kat R&R Tapah utk sarapan. Ramai jugak org walaupun masih pagi. ye lah, kan musim cuti sekolah.



Sarapan pagi tu, kami bwk bekalan sendiri. Sy minta mak masakkan nasi lemak sblm kami bertolak. Sambal & lain2 tu sy dah ready dari mlm tu. Jadik tak lah kelam kabut.Sempat jugak sy wat sandwich tp lupa nak snap.






sambal mak yg super sedap. Sy tolong sediakan bahan2 sambal & sesekali tolong kacau. Yg lain2 mak yg siapkan. Mak kan tokei nasik lemak...hehehe







Kat pondok ni lah kami duk berkelah sambil ditemani apek cina & cucunya tu.





Alhamdulilah, perjalanan kami dipermudahkan walaupun cuaca mendung & sesekali ujan renyai2. Kabus pun agak tebal.


Kami sampai Jitra jam 12.30pm. Kene tunggu staff adha yg memang berasal dr jitra kat petronas coz staff dia ada tolong carikan umah. Tp umah yg dia carik sblm yg ari kami tiba tu, dah di duduki org. Jd kene carik umah lain.



Ntah mcmana wiper keter hubby leh tercabut. Mujur lah leh pasang balik...



Sambil menunggu staff adha, ayah baca paper. Mak pulak, pantang kamera menyuluh kat dia. Pasti terus get ready.


Minah kecik ni lak memang pandai bergaya. Merajuk pun kuat gak...Geram je sy dibuatnya.
Lastly setelah puas mencari akhirnya jumpa gak umah yg sesuai. Tak jauh sangat dgn opisnya kat Pekan Jitra 2 tu. Memang betul kata kak mas Jitra sedang pesat membangun. Banyak sgt perumahan yg ada, yg baru & sedang pembinaan. Makanannya pun murah2. Nanti diujung2 entry ke Jitra ni sy masukkan gambar2 umah adha. Sgtlah besar, mujurlah kwnnya yg kene posting ke Alor Star nak menyewa jgk dgnnya. So, tak lah sunyi sgt kan.

K lah, nanti kita sambung next entry yer...

2 hati ingin berkata:

aizul berkata...

waaa beshnyer org tuh jalan2!

MasNurin berkata...

erm naper tak lajak terus ke perlis je..bukan jauh lagi pun dalam 40minit sampai ler. Aritu tanya akak orang maner kan? Melaka kat area lorong pandan..bersempadan dengan tengkera dan malim.