Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Khamis, Mei 14, 2009

A.D.A.M

Lama sy tak kongsikan citer mengenai anak2 buah sy. Lately ni sy jarang dpt jumpa Ahnaf & Sajidah. Tp kalu dgn adam hampir tiap2 minggu sy jumpa dia kat umah in law.

Nak share dgn kalian pic di bawah. Sejak majlis kahwin sepupu En.Din yg lepas, adam spt kemaruk dgn kompang. Dari malam berinai sampai lah majlis berarak siang hari tu dia akan jadi penunggu setia pasukan kompang. bondanya bgtau yg dia tidur malam sampai menggigau dgn menepuk tangan tak sudah sudah. hihihi... adam! adam! =P

Pic ni masa sy kat umah mertua ahad lepas. masa ni sy dgn dia aje yg tak tidur. Spt biasa, dia akan amik besen neneknya then dia akan tepuk besen tu ala2 kompang sambil nyanyi dgn lagu2 yg kita tak paham tp sooo cute bila kita dengarnya. Kalu dah nak berkompang tu, tak sah kalu tak pakai songkok pak usu nya yg tentunya terlalu besar untuk dia. Kalu tidak, tak leh nak berkompang tau! :D Satu lagi, kalu dia malas na berkompang, dia akan suh sesiapa saje yg dia nak. Dia akan bg kita besen tu & sambil tu dia akan pakaikan kita songkok tu. Selagi songkok tu tak terletak dgn eloknya atas kepala kita, selagi itu dia akan betulkannya mengikut pandangan matanya. hehehe...

Sy ada ambil video dia yg sedang berkompang tp sy tak leh nak share kat sini coz dlm tu ada termasuk gambar MIL & my SIL's sedang tido.... So lenkali sy rakamkan yg lain ye...


N.K : Kami sedang survey harga & lokasi pembuatan kompang tu. Moga kami dpt hadiahkan adam dgn kompang tu tak lama lagi...

4 hati ingin berkata:

shiemz berkata...

so sweet... suker tgk org kompang la tuh yek... xpe... that's mean otak dier berjalan tue n ingin belaja... :D

alyyani berkata...

besnye nizza nak carikan kompang utk adam yek. meriah la umah adam lepas ni :D

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh..heh.. sama la ngan mirul.. kat sini ada jual kompang kecik khas utk bebudak..

Fathiyah berkata...

comel si adam tuh ;)
budak tgh membesar kan..mn tau bsr nnt jd pemain tabla pulak.hehehe