Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Jumaat, Mei 08, 2009

Saya Tak Berapa Sihat =(

Mungkin disebabkan kesan ubat hormon yg sy makan menyebabkan diri saya sekarang agak lemah & kadang2 gigil skit. Rasanya serba serbi tak kena. Ditambah lagi dgn keadaan cuaca yg panas melampau. huhuhuhu.... Asalkan bangun tidur aje asik ingat buah mangga. Nikmatnya kalu dpt makan bende2 yg masam2. Tekak rasa loya + mcm nak muntah. Kepala kadang2 pening aje. Mengalahkan org mengandung lak. Tp sy bukan mengandung coz bendera merah sedang berkibar.
Sy teringatkan ex-boss sy yg skrg berada di perantauan. Nasib dia & sy sama, masih lom punyai zuriat sendiri tp usia perkahwinan dia lagi lama. Tak silap sy dah nak cecah angka 10. Dia pernah kongsi dgn sy pengalaman dia amik ubat2 hormon ni. Memang sakit sangat apatah lagi badan dia lg sensitif/alah dgn ubat2. Sampaikan husband dia suh berenti mkn & tak bagi buat apa2 rawatan sebab husband dia sendiri tak sanggup tgk keadaan dia. Bila dia tahu sy perlu mkn ubat hormon ni, dia kata sy akan lalui apa yg dia rasa. Yes! sy akui kata2 dia tu...
Esok kalau jadi sy nak ke Pahang, hantar sepupu En.Din yg kawen aritu utk majlis menyambut menantu. Hope keadaan sy okey mcm biasa....

7 hati ingin berkata:

ppb_ppkp berkata...

akak...akak mkn ubat ape??imah pon period xregular...dulu dr bagi diaen35...3 cycle mkn..period memamg cantik..lepas sstop mkn..period gelong semula..
teruskan usaha kat tanpa jemu

Nieza Ishak berkata...

sian nizza,

semoga cepat sembuhhh....

shiemz berkata...

Nizza, shiem pun mcm tue gak... period 2,3 bulan skali dtg.. huhu.. xpe..usaha tangga kejayaan.... :D

Mas berkata...

ala...ciannya..get well soon. Rehat ok jangan lupa makan ubat.

Nora berkata...

ini dikira pengorbanan gaks.. huhu. kuatkan semangat.

ni juz nk kongsi cerita. sepupu akak (2 pupu lar, x rapat) dah kawen 3 thn pun xde rezeki timang anak lg. baru² ni wife dia disahkan pregnant. soksek² tny, ape 'petua' dia? dia amik produk bio*** (yg slalu kuar iklan dlm magazine tu). tp harganye agak mahal ler. plak tu hubby & wife kene sama² mkn.

nizza-abira berkata...

ppb_ppkp : ni pun kene mkn 3 cycle gak, risau jgk kalu peod gelung semula coz sblm ni mcm ni lah gaya nya.

Nieza Ishak : Thank's Nieza :)

Shiemz : Tu la shiemz, memang haru skit lah kalu gini masalahnya.

Kak Mas : Hihi, thanks kak! ;)

Kak Nora : Memang pengorbanan kak! Terpaksa lalui semua ni demi nak dptkan zuriat sendiri. Thank's juga info tu. Nak kene kumpul duit banyak skit utk maintain makan produk tu. kalau mkn sebulan terus lekat tak pe jgk. Ada org yg pernah beli kata, masa memula beli tu dia kene RM400 tp bukan utk sebulan tp hanya tahan utk 2 minggu aje. So kalu nak maintain kene lah sediakan RM800 sebulan.

CuTeMiUt78 berkata...

oh begitu ke.. alahai kesiannya.. eemmm takpe la kuat kan semangat dan semoga cepat sembuh ya