Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Jumaat, Mei 15, 2009

Tag & Award

TAG - 9 Q's dari kak nora
.....................................................

1. If you can be an animal, what will u be? Why?


Rama-rama a.k.a kupu-kupu a.k.a butterfly. Sebab cantik & leh terbang riang :D

2. If you robbed a bank, what do you want to do with the money?


Kalau ada duit yg banyak, sy nak buat rumah yg besar supaya sy leh bwk mak ayah sy tinggal & jaga mereka. Nak pi haji bersama ahli keluarga sy, nak buat amal jariah & yg pastinya nak bayar segala hutang. Owh! 1 thing, sy nak buat rawatan yg terbaik di dunia utk mendapatkan zuriat. Tp kalu dah duit rompak, mana ada berkat kan kalu nak buat segala yg kat atas tu... huhuhu...

3. If you can teleport yourself anywhere in the world, where do you want to be? why?


Tak kisah lah mana mana janji sy dekat dgn En.Din & family's sy

4. If you know that you are dying, what is the last meal that you want? why?


Tentulah masakan dr air tangan emak sy. Sebab mak sy masak sodddaaappp...

5. If you can only kill one person in this world, who is the person? why?


Ish3x! apa la weiii...tak de soklan lain ke? tak pernah terpikir pun =P

6. If you can choose either to have more than 24 hours a day or can live more than 100 years, what is your choice? why?


Kalau idup 100 tahun, ada ke yg sudi menjaga sy nanti? Buat menyusahkan aje... :( So, saya pilih more than 24 hours lah agar sy leh siapkan dgn cepat bunga bunga dip sy..hihihi :)

7. If you can date celebrities, who is that person? why?


Sape ek? Siti Nurhaliza yg tanpa makeup coz nak tatap wajahnya yg cute miut tu....

8. If you can only have 1 thing in this world, what should that be? Why?


Mcm kak nora jugak, of course my family. Sebab sy teramat syg & cintakan mereka semua :) Tanpa mereka siapa lah sy... ccceeewwaahhh!!

9. If you have the opportunity to tag 7 of your friends, who are they? why?


Sy nak tag 2 org aje.... sebab "janji adoo"


AWARD - ni pun dari kak nora dan juga imah. so buat sekali jalan la ye...


.......................................................................


1. Copy award di atas utk diletakkan di blog anda

- Done!

2. Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie

Kak Nora

  • Seorang ibu kpd puteri yg comel. Rambut puterinya cantik tau!
  • Kak Nora ni baru pindah umah baru. Tak sabar nak tgk pic keseluruhan umahnya tu.
  • Dia juga seorang perunding insurans. Ha! sape yg nak beli insurans leh deal dgn dia.
  • Sama2 anak sulung, mcm sy jugak.
  • sy suka layout blog dia. lawo!

Imah

  • Ekceli kenal imah dari forum m.com, tp tak tahu lah imah pasan ke idak.
  • Imah pun masih lom ada rezeki punyai zuriat sendiri. Mcm sy jugak...
  • jawatan imah ni sy lupa tp berkaitan dgn kesihatan jugak lah & sering bertugas kat pintu sempadan spt padang besar or wang kelian.
  • Dah ada umah sendiri tp lom siap sepenuhnya, kalu dah siap nanti meh kita serbu ramai2.
  • Imah baru aje luahkan perasaan sedihnya kat sy tp sy tahu Imah sorang yg tak jemu berusaha, hope usaha2 imah akn membuahkan hasil.

3. Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya

  • Anak sulung dari 6 beradik.
  • Lahir kat hospital besar kuala lumpur tp masa membesar nya banyak di melaka.
  • dah kawen pd tahun 2005. kawen pun dgn kawan sekolah.
  • tarikh lahir sy dan suami dekat2 aje tp tahun lain. Sy: 17.03.1982, Suami: 15.03.1979
  • masih lom mempunyai anak sendiri, sedang berusaha...
  • mempunyai hobi membaca novel, tp skrg ni masa agak terhad.
  • mula start blogging tahun 2007.
  • selain tu suka dgn keje2 kerastangan ni spt buat bunga dip, menjahit manik, menjahit kain pun minat jugak tp lom cuba lagi.
  • dah ada lesen kete tp tak berpeluang nak bwk coz suami sy kendekut nak bg pakai kete dia :(
  • lepas kawen berat sy makin naik, tp makan nasik tu tak de lah bertambah pun. mybe dpt byk sgt zat kot dr suami...hihihi

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnye dan describe ttg mereka

- Kalu tak pilih aci tak? ;)

2 hati ingin berkata:

Nora berkata...

hehehe.. bagusnye passing² tag camnih kan.. bole tau background sahabat cam nizza.. kenal lebih dekat gitu ;)

owh yer, akak rupanye sebaya ngan en din awak lar :)

ppb_ppkp berkata...

hehehe..akak.imah pasan punya.memang mula2 kita kenai dlm forum m.com.ehhehe.cuma dah lama akak menyepi diri..ihihihi..
imah keje sbg pen.peg kesihatan persekitaran kat pintu masuk sempadan malaysia da...ehhehe.nanti jemput mai umah ek. lum siap lagi la...dah habis modahl..ehheeheh..
sama2 kita berusaha kak..chaiyokk