Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Ahad, November 15, 2009

engkau & aku

Assalamualaikum...
.
Thank's God...!
.

.

I found u as my friend... FHAR
Indahnya persahabatan, apa yg kita alami demi sahabat kadang2 melelahkan dan menjengkelkan, tetapi itulah yg membuat persahabatan mempunyai nilai yg indah :)
.

.

Persahabatan diwarnai dgn berbagai pengalaman suka dan duka, dihibur - disakiti, diperhatikan - dikecewakan, didengar - diabaikan, dibantu - ditolak, namun semua ini tidak pernah sengaja dilakukan dgn tujuan kebencian....
.

.

Kerinduannya adalah menjadi bahagian dari kehidupan sahabatnya, kerana tidak ada persahabatan yg diawali dgn sikap ego. Dan...semua org pasti memerlukan sahabat sejati, namun tidak semua org berhasil mendapatkannya..... (sy pula dah dptkan sahabat sy kembali...hepi sgt)
------------------------------------------------------------------------------------------
.

Planning seminggu yg lps akhirnya dpt dilaksanakan dgn jayanya pd sabtu lepas... akhirnya kami bertemu setelah sekian lama tak jumpa secara single, no hubby & no kids... Sejak kami kawen, tak pernah kami kuar berdua. Paling tidak, alyne dtg umah sy or sy dtg umah dia. Itupun jarang2...
Lom lg masuk dgn waktu2 yg sentap menyentap tu...huhuhu... memang lama dah kami tak jumpa... Owh...dah! dah! tak mo citer bab tu lagi...dan tak mo kenang2 lagi yg pahit2 tu...
sehabis baik sy nak jaga persahabatan ini agar kekal hingga akhir hayat... :) InsyaAllah...
.

Byk perkara dikongsi bersama, byk kenangan utk dikenang kembali terutama zaman kami bersekolah tp 4 jam yg diperuntukkan terlalu cepat berlalu... Di pertemuan itu, sebagai kenangan kami sempat tukar2 adiah. Dan yg paling sy tak sangka alyne menghadiahkan sy sesuatu yg amat bermakna buat peneman sy. nanti sy share tentang itu ye....
.

Sblm berpisah, sy sempat jumpa irfan yg juga jalan2 di alamanda dgn neneknya... comel, aktif & periang anak ini... walaupun kejap sy maish teringat keletahnya yg menghiburkan itu... so bayangkan lah mcmana perasaan sorang ibu bila doktor bgtau kesan pendarahan dlm otak masa irfan jatuh aritu..? Tp alhamdulillah, akhirnya doktor sahkan irfan tidak mengalami apa2 kecederaan yg serius & irfan pun dah kembali sihat...
.

.
wif irfan yg kiut... "irfan tinggalkan adik mya ye..?"
.

.
3 of us... :)) Hope lps ni ada kesempatan utk kami bertemu lagiii...
.
nota kaki1: "Apa yg kita doakan pada seseorang, itu yg akan berlaku dlm hidup kita, ibarat kita berdoa utk diri kita juga. Kita doakan kejayaan seseorang, kita akan berjaya juga jadinya!"
.
nota kaki2 : masa sy nak balik, sy terserempak dgn sorang kenalan blogger KAK FAINA & family... memang sesuatu yg tak disangka... :) Apapun utk kak faina, hepi dpt jumpa akk secara life & akk maintain slim even dah ada 2 kids...
.

3 hati ingin berkata:

~CPM honey_nurhaliza~ berkata...

yaaaa aku jugak jd org 1st yg komen entry khas ni..hehehe..:)

aku harap pasni tiada lg dugaan2 yg lepas2 dlm persahabatan kita ok...n kalau ada pon,aku hrp kita dpt handle bersama2...

walau apa pon,ko tetap sahabat yg teristimewa dlm hidup aku...i miss u dear..:))

Nora berkata...

bagus2.. sometimes mmg kite perlu gak kuar ngan kwn2.. without hubbies & kids ;)
oh yer, ngan akak je lom jumpe live kan? dulu2 dah nmpak nizza kat alamanda tp takut salah org nk tegur. dah melepas. hehehe..

nizza-abira berkata...

alyne: 1st komentar ye...?bagus2 :))
aku pun harap gitu jgk, apa yg penting terus terang...
Engkau jgk istimewa utk aku. Miss u too!

kak nora: a'ah, ada rzeki nanti kita jmpe ye kak..hihi