Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Selasa, November 17, 2009

Khabar gembira ini ku kongsikan bersama...

Assalamualaikum...
.

.

Oppss...! sebelum sy mulakan, uols jgn salah faham. UPT di atas bukan milik sy, ianya milik teman siber sy :))) (sori ida, niza pinjam pic ni)
.
Khabar gumbira dari penang ini sy nak kongsikan dgn uols...
Alhamdulillah, dgn izin Allah setelah menunggu 3 tahun lebih akhirnya ida disahkan pregnant!!! Sy antara org yg hepi bila dpt tahu, bergenang airmata sy cos selama sy kenal ida kami byk kongsi suka duka masalah yg kami alami ini. Hinggalah saat ida sedang tunggu cik 'p' dia dtg (cos dah lewat) ida sempat lagi mengadu kerisauan yg dia hadapi.
.
Ekceli masalah kami hampir sama, peod tak regular & telur kecik. beberapa bulan ni ida perlu mkn ubat subur & last vaginal scan doc kata telur dia kecik & lps peod akan dtg dia perlu wat hsg utk pastikan tiub follopio dia tak sumbat. Tp kuasa Allah, siapa yg tahu. lom sempat ida lalui proses tu akhirnya ida dikurniakan rezeki ini. Alhamdulillah... :))
.
So dgn apa yg berlaku pd ida memberikan sy satu kekuatan & keyakinan. sy semat dlm hati, kalu ida boleh peknen tentu bukan mustahil utk sy peknen juga cos masalah kami hampir sama cuma bila waktunya kita tidak tahu. yg penting, jgn putus asa & jgn berhenti meminta dari-NYA. InsyaAllah segala mimpi akan jadi kenyataan... :)
.
Buat ida, jaga diri & kandungan baik2. Niza doakan ida & baby sihat hingga selamat melahirkan....
.
Notakaki : Terima kasih banyak2 buat suami, family, sahabat sy FHAR, teman2 realiti & blogger's yg tak putus2 memberikan sy semangat utk sy cekal hadapi ujian Allah ini....
.

10 hati ingin berkata:

ppb_ppkp berkata...

akak..imah pon hepi bila tgk upt ni..nak jugak..nak jugak..

RaFFLeSiA MeRaH berkata...

bila la kita ni nak tgk upt kita double line camtu kan....insyallah sampai jugak masanya tu nanti, cuma x tau bila...doa kan ajer yer...

Nora berkata...

alhamdulillah.. rezeki kwn nizza dulu. xpe nizza, bagus berfikiran positif camtuh :)
lg 1, nizza misti tenangkan fikiran & jgn stress2 okay. sbb emosi terganggu akan wat hormon lg terganggu. miracle Allah ada di mana2. cuma masa menentukan ;)

CuTeMiUt78 berkata...

tahniah utk kawan niza... insyallah satu hari niza gak akan hadapi situasi yg sama.. apapun semoga tabah menghadapinya

shiemz berkata...

Niza, semoga rezeki berpihak kepada niza jugak.. dan shiem pun mengharapkan agar rezeki menyebelahi shiem... hehe

Fathiyah berkata...

insyallah kak niza,sampai masa nnt,rezeki akak plk ye.trskan usaha =)

nizza-abira berkata...

imah : akk pon nak jgk, hihi ;)

rafflesia merah : a'ah kan kak. niza pon dok tggu2 ni bila la upt nak double line :)

kak nora : betol cakap akk. niza mmg sentiasa jauhkan diri dr stress. tak mau tambahkan lg kekusutan hormon yg mmg bercelaru ni, hihi...

cutemiut :kalu boleh niza nak jadi seteguh nabi IBRAHIM, tp sbg manusia sesekali tercalar jgk hati ini dgn kata2 org. anyway, thanks ye kak rina :)

shiemz : niza pon harapkan gitu dan niza doakan jgk utk shiemz :)

fathiyah : insyaAllah fathi, akk turut doakan utk fathi jgk...

alyyani berkata...

rasa baru je baca cite dia buat rawatan kat hospital kat blog dia. tup2 dah +ve. kuasa Allah kan? insyaAllah nizza punya turn akan menyusul lepas ni. sama2 doakan ye :)

nizza-abira berkata...

alyyani : a'ahkan alya... rezeki dia.. hope lps ni rezeki niza lak menyusul :) anyway, thank's ye..

~~@lyci@~~ berkata...

insya allah, sampai masanya nnt ada rezeki nizza.. yg penting jgn lupe berdoa..