Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Rabu, Januari 07, 2009

:::BIG APPLE:::

TADAAAAAAAAA.....

Bangga wey dpt mkn big apple...hehehe...
1st time tau uols sy mkn big apple, tp acik tau uols lg dulu mkn bende bende gini. acik tau acik ketinggalan zaman :/ acik tahu mkn donut yg tak de label aje, donut yg tabur gula pasir tu... hehehehe

ekceli dah lama tahu pasal big apple ni melalui satu forum. tp masa tu kat putrajaya lom ada lg big apple. Jd walau pun teringin tp tak de lah smpai tahap ngidam. Malas le sy nak ajak en.hubby tu pi mencari. Bila dpt tau yg big apple nak buka kat alamanda, hati berkata oh! leh la sy beli nanti. tp selagi tak de urusan, tak de lah sy nak ke alamanda semata mata nak beli big apple.

Semalam hubby ajak ke alamanda. Sampai sana teringat big apple, terus sy ajak dia ke sana. Mujur tak de org q masa sy sampai tu.


Sy beli 6 pcs aje. Cukuplah utk 2 org mkn, hubby sy pun bkn minat sgt bende bende gini terutama yg manis manis. Sy pilih donuts yg coklat coklat gitu. Org kata big apple ni lg sedap dari dunkin donuts tu. ye ke...?


Dah banyak ek branch big apple ni. Senang lah kalau ada yg peknen mengidam kan nak mkn bende alah ni. Tak penin para suami nak pi mencari nya... ;)


Sebab nak rasa semua jd sy kerat separuh donut tu. Jd, lps dimakan hanya ni yg tinggal. maknanya dr 6 pcs kalo dicantum cantum kan semula bakinya tinggal dua. Hubby mkn satu pcs, sy lak 3 pcs. Wow banyak nye sy mkn... Lantak lah kan... Semua yg sy amik td semuanya sedap sedap kecuali donut yg ada kacang tu. lps ni tak payah beli yg itu lg.


Tp tu lah uols, bila mkn banyak banyak ni mual tekak sy dibuatnya. Mujur kat umah ada jus mangga. Rasa masam masam tu dpt lah menghilangkan rasa ketidak selesaan tekak sy. Tp ok lah lps sy mkn baru rasa mual. kalau dunkin donut, sy lalu kat sebelah pun dah mula rasa mual.


Konon nak mkn cupcake lak lps tu, tp acik tak larat. so, terpaksa tunda mkn cupcake pemberian cik lin ni. Padahal dah 2 ari dia bg, dah 2 ari cupcake ni duduk dlm peti ais(semata mata nak bg dia tahan lama). Bunga dia pun dah comot2. Tp mcm syg aje nak mkn kan coz nampak comel aje cupcake ni terutama bila ada nama sy tu... hehehehe...


Kat k4 alamanda sy sempat rembat 3 biji storage box ni. Kebetulan ada offer, tak de lah besar sgt size nya, tp cukuplah sy nak letak apa apa yg patut.


6 hati ingin berkata:

MasNurin berkata...

big apple tu jual benda manis2 je ker? Dulu akak teringin nak makan kat Strudel tapi selalu tak jadi. Akak tak berapa suka benda manis...cuma suka benda pedas2 jer. hehehe

nizza-abira berkata...

MasNurin : Niza rasa memang yg manis2 aje kak. Tak nampak lak yg pedas2, hehehe...biasalah kak, kita ni tekak org melaka. Kalo tak pedas tentu tak kaw nak mkn kan... :)

aizul berkata...

sokong!!! big apple lebey sedap dr dunkin!!!

Nora berkata...

suka giler bila kat alamanda dah ade big apple nih. sbb dia lebih lembut & fresh dr dunkin tu!

big apple alamanda berkata...

Assalamualaikum,
Saya dari Big Apple Alamanda nak inform yang kami telah memulakan blog http://bigapplealamanda.blogspot.com untuk berita terkini dan promosi. sekian terima kasih

徐若瑄Vivian berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色