Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Rabu, Januari 07, 2009

hubby & kembarnya

Ni la pasangan kembar hubby sy. Cuba teka yg mana satu en.hubby sy? Mesti uols boleh teka kan. Dulu semasa kami bertiga satu sekolah & duk hostel, memang sukar utk sy cam yg mana satu kembar abang yg mana satu kembar adik. Muka mereka memang sama. Tp bila mrk pakai baju sekolah, senang nak cam coz hubby sy pengawas so bajunya warna lain. Bila masing masing dah dewasa, bentuk fizikal pun berubah jadik nak kenal mrk pun senang. Kalo anak anak buah kami, siap panggil pak ngah gemuk & pak ngah kurus. hehehe...
Perbezaan yg sy nampak antara kedua-duanya, angah abang jenis sempoi bila berpakaian. Tak kisah baju or suar apa pun dia pakai asalkan sesuai dgn saiz badannya. Baju or suar tak gosok pun tak menjadi masalah padanya. Dia jgk sorang yg tak merokok. Angah adik lak memang mejaga penampilan, sampai kan mak nya gelarkannya mat smart. Kain baju mesti nak gosok, even suar jeans & t-shirt (kecuali t-shirt umah lah). side mesti tajam... penampilan mesti kemas, tu sebab 2 minggu sekali mesti pi jumpa barber. Rasanya rambut tu tak sempat nak panjang pun dah pi gunting lg. Smlm pun pi alamanda dia singgah kat barber shop tu. Dia siap planning lg, sblm raya cina nak kene gunting lagi.... dan lain skit dr adik beradik dia yg lain jgk, angah adik merokok.

Org selalu ckp dgn sy, suami kembar tentu anak pun kembar... ye ke gitu..??? hehehehe...sy tak kisah, kembar or tidak sy terima. Bg sy itu bonus kalo dpt kembar. kalo tak dpt kat sy mybe kat anak cucu sy tak pun ahli keluarga yg lain. Ekceli sy memang suka kembar, sampaikan pantang nampak pisang kembar mesti sy nak. hehehe...tp sy pernah kata, kalo tak dpt anak kembar dpt suami kembar pun ok jgk. Akhirnya, memang betul yg kembar tu lah jadi milik sy :)
ok lah, sy nak rekod surat. Arini sy ganti tempat PA.
Adios...

5 hati ingin berkata:

MasNurin berkata...

hehehe dalam keluarga belah mak dan ayah kak mas dua2 ada kembar tapi kembar tak seiras iaitu lelaki dan pompuan atau kembar tak seiras yang sama jantina. Hehehe kak mas takut dapat kembar sebab susah mau jaga wo.

~~@lyci@~~ berkata...

wahhhh.. syok kan kalo dpt anak kembar.. alycia slalu jer berangan nak anak kembar...

~honey_nurhaliza~ berkata...

aku insyallah dpt bby twin...surprise!!

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh..heh.. bagus kan ada kembar.. memang betul agaknya ler.. klu kawin kembar.. insyallah blh dpt kembar gak.. dulu ex-bf kita kembar gak.. tapi tak panjang jodoh kan..takdpt ler kembar

nizza-abira berkata...

MasNurin : Kak Mas, kalo belah mak ayah kak mas ada keturunan kembo mesti peluang kak mas dpt kembar tinggi. so, jaga2 lah...hehehe ;)

alycia : memang syok...! cuma byk perkara kena kita sbg parents korbankan. Tp tu semua masa mrk kecil aje.

honey_nurhaliza : Alhamdulilah kalo betul, x heran lah coz mak ko pun memang kembar. Peluang tetap ada utk ko.

cutemiut : kalo dpt ok gak, kalo tak sorang pun dah bersyukur
sgt2! :)