Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, Januari 05, 2009

Saya & Tahun Baru :)

Hai semua!

Firstly, rasanya masih lom terlambat lg kan utk sy wish hepi new year! Walaupun ari ni dah 5hb tp ok lah tu... ;)

Permulaan yg baik utk tahun 2009 adalah sy dah lulus ujian komputer JPJ pd 02/01/09 yg lalu, setelah sy tangguhkan hampir 2 bulan lamanya. Napa ye lambat sgt sy nak amik? status sy yg dah bekeluarga dan bekerja tu menghadkan masa sy utk ke ujian tu, ada je aral yg dtg menyinggah... Dan yg paling penting, sy tak baca buku. bila tak baca tentu sukar nak jawap soklan kan. tp ada je org yg tak baca tp lulus kan, bg sy tu kira nasib je tu... Sy takut beb, takut tak lulus. nanti sy kene ulang lg ujian tu dan maknanya duit sy pun akan terbang lagi. Mahal oooo nak ulang ujian tu, RM50 tu... :/ Dan skrg, cikgu tu kata tunggu L sy matang sebulan baru leh sy belajar drive. Oooo gitu ye, tp bila sy tanya org lain mrk kata time mrk tak de lah pulak gitu. Dpt L terus belajar drive. Mmmm...mybe skrg ni dah lain prosedur tu kot. Tp acik tak kisah uols, acik ada projek lain sementara nak tunggu class driving tu...

Sy baru je daftar class dgn kak tini utk belajar buat bunga dip,gim & stokin pd ahad ni. Sy memang minat sgt dgn keje keje seni ni tp bakat yg ada sikit sikit ni sy tak luaskan or mahirkan or asahkan. Dgn sokongan sepenuhnya dr my dear hubby, sy pun risik risik dgn kak tini ni. Nasib sy agak baik coz ada satu tempat je lg yg kosong & class ni lak class yg terakhir sblm dia bercuti bersalin.

Kebetulan, my SIL akan bertunang tahun ni. so sy nak asah jejari sy ni utk majlis dia nanti. Sambil tu, bila sy pikir balik sementara sy lom ada baby lg lebih baik sy penuhkan masa sy yg sememangnya dah penuh dgn wat keje keje gini. At least tak delah sy rasa sunyi & teringat ingat dgn keadaan sy ni. Mana lah tau dlm kesibukan sy tu nanti ada pulak rezeki yg sy & hubby tunggu tunggu kan tu kan... AMIN! :)

Azam tahun 2009?! banyak woooo... Salah satunya sy harap sy dpt pregnant! Nanti lah lps lps ni sy wat entry lain k.

Sblm sy tutup entry kali ni, sy nak wish HEPI BESDAY kpd kenalan lama sy yg berada di seremban. Besday nya amat senang sekali utk sy igt coz besday nya pada
1 JANUARI...... see, senang kan nak igt. so, bila tiba new year mesti igt dia... :)

4 hati ingin berkata:

aizul berkata...

semoga tahun baru nih kak long dpt mencapai apa yg kak long inginkan selama nih!~

nizza-abira berkata...

InsyaAllah Ajoy...
Doa doa kan k long k...
Nak kejar honey marello ni ;)

MasNurin berkata...

tahniah nizza sebab dah lulus, kak mas ni dalam proses mendaftar.Apapun akak doakan nizza cepat pregnant. Insyaallah.

eedany berkata...

Semoga tahun ini nizza bakal menjadi ibu... amin.

p/s : bestnya dapat chance belajar buat bunga stokin n dip tu. nantilah share hasil kerja tangan nizza k. Mesti cantikkk.

:)