Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Ahad, April 05, 2009

Hari Ahad + Persiapan Ke Kursus

Assalamualaikum semua...

Lately ni tak sempat nak update blog, sy sibuk skit nak abiskan tempahan bunga dip, tarikhnya pun makin dekat. Ari ni En Din ada jemputan kawen di Pedas. Tp sy tak ikut, dia pi dgn kwn2 kejenya. Sy pun banyak keje nak dibuatnya. Antaranya :

Mencelup rangka bunga lily dgn dip. Tak dpt nak abiskan mencelup coz dip nya dah abis. K ta pi carik lagi tp tak dapat coz kebanyakkan kedai, dip merah kehabisan stok. So, terpaksa ditangguhkan lagi.

Kemas beg. Esok sy nak ke kursus di Genting. Sekali lagi En din ditinggalkan di umah in law. Oleh sebab sy dijangkakan akan diziarahi kwn baik semasa di sana jadi byk benda yg perlu dibawa. Kebanyakkannya kene bwk lebih dari biasa. Tak lupa juga dgn ubat-ubatan, sy risau if sy dilanda pms yg teruk. Sy agak fobia/trauma dgn kesakitan yg pernah sy alami 2 bulan lepas. Jadi tak salahkan if sy sediakan payung sebelum ujan. Dah la nak pi tempat org. Ni pun sy sudah rasa simptom2nya.





Sebelum En Din pi kenduri kawen tadi, sy sempat pesan suh dia balik awal skit coz sy nak pi alamanda utk cari sandal. Kebanyakkan sandal sy dah uzur bebenor. Memang tak selamat nak dibawa ke genting. Mujur ada yg berkenan & mujur ada less 50%, jadi harganya mampu dimilikki. Mybe ada yg kata mcm kasut org tua, tp acik tak kisah. Janji kaki acik selesa nak pakai & jalan.



Utk menyenangkan En Din, sy dah siap2 gosok uniform keje nya. Boleh terus angkut pi umah mertua sy. Seluar2nya pulak dia dah siap gosok (sy memang failed nak gosok seluar yg ada line2 ni). Tak tahu lah dia nak angkat seluar tu je ke atau dia nak gosok yg lain masa kat umah sana.




Nak jgk tunjukkan yg ni, walaupun bukan yg ori & sy pun tak mampu nak pakai yg ori. Tp sy tak kisah even kalu ada org nak kutuk bagai kan.... Sy beli ni pun bukan sebab nama nya. Tp sy suka akan saiz & designnya. Memudahkan sy meletakkan bermacam-macam bende dlm ni. Ni antara purse yg paling mahal yg pernah sy pakai. Tak mampu sy nak pakai lebih dari harga yg ini. Nak bayar yg ni pun terkemut-kemut, hihihi... :)




Owh! Lupa lak sy nak dedikasikan ucapan selamat hari lahir buat adik bongsu sy yg tersayang, Nur Aina'a Najwa yg ke 11 tahun pada 030409 yg lepas. Bila sy balik melaka nanti, kene lah tunai kan janji nak belikan dia kek. Budak2kan excited dgn kek, tp tak pe lah. Layankan aje la...

Eerrmm... ok lah dulu buat masa ni. Maknanya blog sy tak akn berupdate sehinggalah sy kembali dari kursus pada ari kamis nanti. Kalau ada picas yg menarik semasa di sana, akan sy update nanti.
tadaaaa.... :)

3 hati ingin berkata:

ppb_ppkp berkata...

ellelel ciannya en din kena tinggal..xpe nak bujat mcm mana..dah tugas..imah pon selalu tinggal hubby imah..kursus sokmo..
re: sandal tu julia falio.murah je.
rumah biasa2 je nizza...buat besar2 pon menanggung hutang gak..buat tecik2 ..simple dan rasa selesa..nanti mai perlis buleh singgah umah cheq noo..
okes..slmt berkursus..nanti balik jgn lupa update k..bye...

CuTeMiUt78 berkata...

oh.. selamat berkursus.. byk brg yg nak dibawa ya

Ma_sUyinFiqah berkata...

selamat berkursus....akak pun sama fail bab streka suar yg ada line. Tapi sib baik ler suar keje akak kira okeh ler line nya so dok ikut line tu jer lah.