Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Isnin, April 13, 2009

Khamis, Jumaat, Sabtu & Ahad

Assalamualaikum semua...
Sy dah balik dari kampung. Sampai putrajaya dlm kul 8++ malam. Ikutkan leh sampai lebih cepat tp ujan lebat sangat beserta byk sgt eksiden langgar bontot menyebabkan laluan tak berapa lancar. Cewaahhh!!! ada gaya penyampai info trafik pulak yer... :)
Nak citer skit kejadian dari ari kamis lepas. Sy sampai dari genting ke opis dlm kul 3.30petang. Tp sebab nak menumpang opismate balik, kene lah tunggu suaminya amik dalam kul 5petang. Sebelum tu En Din ada kol bgtau yg neneknya nazak. Tak sempat sy turun dari kete, En Din kol lagi. Dlm hati sy dpt agak napa dia kol sy, bila sy jwb nyata apa yg sy fikir benar. Nenek dah meninggal...... Lalu En Din suh siap2 kemas kain baju. Dlm kepenatan, sy gagahkan jugak. Memikirkan baju apa yg nak bawa, berapa helai, duk sampai bila??? Teringat kain baju dari genting yg tak berbasuh. Teringat jugak kain baju En Din selama sy tak de, sure kain bajunya dia tak basuh walaupun dia duk umah mak dia kerana dia tak mau menyusahkan family kat sana. So bertimbun-timbun lah kain baju kotor. memang pikiran tak berapa nak waras time tu, berapa kali duk termenung pandangkan beg baju pi genting & beg baju yg nak balik kampung ni. Masa En Din kol lagi, sy tanya nak bwk baju utk berapa ari? Bila En Din kata sampai ahad, mulut sy dah senyum melebar coz dia kata lepas family dia balik KL jumaat tu kami akan balik ke umah family sy di batu berendam. Terus sy leh buat keje dgn tenang... hahahaha...poyo je kan?! Ye lah, dah alang2 balik melaka kan, terus lah lajakkan sekali. Lgpun utk bulan april ni kami lom balik lagi. Kata perjanjian sebulan sekali balik umah family sy kan...??? Bukannya jauh pun, takat KL-MLK..... Kalo banyak songeh harus sy dush dush En Din, hihihi
Membuatkan sy lebih tenang buat keje bila En Din kata jenazah nenek dikebumikan pagi jumaat tp itu tak bermakna kami leh melengah-lengah kan masa kan. Nanti apa pulak kata sedara mara yg lain. Even arwah adalah nenek tiri En Din, tp hubungan keluarga tetap baik & rapat. Sampai kampung dlm kul 10.30, terus pi umah arwah nenek. nak dekat kul 12 malam, En Din anta sy balik chalet family dekat2 umah arwah nenek jugak & En Din balik semula ke umah arwah nenek sampai kul 3 pagi baru dia balik tido. Ni 1st time sy tido kat chalet tu coz kami semua malas nak balik umah 'tinggal' mertua. Ye lah, dah balik nanti banyak pulak bende nak dikemaskan. Kata umah tinggal, balik pun hanya kejap je kan...
Sebab ari jumaat jadi kebumi pun nak kene awal. Lepas kenduri tahlil, family mertua sy pun bergerak balik ke KL & kami lak ke batu berendam. Sebab mak ayah tak balik dari niaga lagi, kami singgah kedai mak kat MITC. Kebetulan dekat situ ada perasmian MYDIN baru yg terbesar di Malaysia. So, sy pi lah juga mencuci mata. Tp kejap aje, tak larat nak bersesak walaupun MYDIN tu punya lah besar.
Tiba ari Sabtu, sedang kami makan malam En din dpt kol mengatakan yg Pak anjang nya masuk icu hospital melaka. Pak anjang adalah salah sorang anak arwah nenek...
Sy suh En Din pi hospital segera coz tak de lah jauh sgt pun umah mak sy dgn hospital tu, dlm 10minit je.Sy lak tak ikut dia coz masa tu baru nak makan + lagi pun sy nak siapkan bunga dip (alasan!). Sy pikir esoknya baru lah sy nak pi lawat. Tp mujur sy tak ikut tau, dia tunggu pak anjang sampai abis operation. Nak dekat kul 2pagi baru dia balik. Dugaan kan, bila datang tu bertimpa-timpa. Mertua sy balik semula ke melaka pagi ahad tu. Mujur kami masih lagi di melaka.
Okey lah, abislah kisah ari kamis sampai la ari ahad. Sekarang ni terbayang di mata sy, kain baju yg tinggi menggunung.... Aduhai....berapa ari lah baru leh abis membasuh tu coz ampaian umah sy sungguh terhad ruangnya. Dah tu larangan menyidai di koridor dah diperketatkan. Jadinya sbg penghuni kuarters, haruslah ikut undang2 kan. Nanti tak pasal2 kene halau. Tp sy jarang sidai baju kat koridor apatah lagi time tak de kat umah.... Tp kesian gak kalau penghuni tu ada anak2 yg ramai kan...kain baju mesti banyak walaupun basuh ari2. Tp dengarnya pihak bph ada inisiatif tersendiri utk selesaikan masalah ni...
***Wink!Wink!Wink! Tetiba ada idea utk jemur baju dlm umah. Nanti buka lah tingkap besar2 biar angin masuk & baju2 yg dijemur dlm umah haruslah dari material yg nipis2. Okey kan..???

6 hati ingin berkata:

ppb_ppkp berkata...

dapat imah bayangkan bertan2 baju yg hendak dibasuh..sebab imah pon penah alami mcm nizza..ehheheh..
xpe..basuh pelan2.....mesin yg absuh kan....ehhehehe
ada tak mesin yg boleh sidaikan kain...heheheh

Nora berkata...

dulu akak pun x bape gemar sidai kain dlm umah. tp ape nk wat kan.. career woman. hihihi! slamat mengabiskan mendobi pakaian nizza ;)

aJA berkata...

lamernyer tak blk melaka.rindu sgt kat melaka..hihhihih

Ma_sUyinFiqah berkata...

ko kira untung le dapat balik melaka.........akak ni dah 4 bulan tak balik. Gindunya kat melaka.

KasiH berkata...

salam takziah...

alaa..tak slah sidai kain dlm rumah..aku pun wat gitu gak...sidai dlm bilik..itupun ada xtra bilik kosong..

徐若瑄Vivian berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色