Your HEART:Your PASSION:Your DREAMS

MAC YANG ISTIMEWA

Rabu, April 29, 2009

Teka Teki Yg Tiada Hadiah

Pagi tadi ada mesyuarat agung PUSPANITA kementerian. Tengahari tu ada disediakan makanan tp yg dah siap di pack lah. Bila tgk menunya nasi beriani, tekak sy ni tak de selera nak mkn beriani. Lgpun badan tak berapa nak sihat. Jd tekak tak sedap. Sebab tu sy pun pi lah sebuah cafe yg baru bukak kat sebelah bangunan opis. Memang lately ni sy & the gang ghajin kesana. konon nak ubah selera. Okey lah masakkannya, not bad....

Arini sy tgk lauknya nampak sedap2 aje, selera sy walaupun hanya tengok gitu. So sy amik :

  • nasi putih separuh
  • udang masak rempah yg tak berapa nak rempah &
  • sayur taugeh goreng

Uols agak2 berapa RM yg patut dikenakan dgn lauk2 di atas tu?

Sy nak wat teka teki skit tp teka teki ni tak de hadiah, hihihi.... coz kwn2 opis sy yg baca blog ni sudah tentu tahu berapa rm harga di atas. so tak adil kan....

utk pengetahuan uols, udang yg sy amik tu bukanlah udang galah mahupun udang harimau. Hanya lah udang yg halus2 aje, yg biasa sy gunakan utk letak dlm mee, mihun. Silap lak semalam sy tak amik pic nye, kalu tak leh sy tunjukkan kat uols kan... Lg senang uols nak tolong nilaikan...

Jgn lupa tau tolong bg jawapan.... tq :)

3 hati ingin berkata:

Nora berkata...

akak mula² td bayangkan udang yg saiznye sederhana tu. dah letak tekaan rm4.00 utk menu tu. tp kalo dah udang yg halus.. hmm...rm3.50 lar kot. tp skrg ni rasanye mane² pun even kite amik nasi separuh, dia kire pun mcm rege nasi sepinggan.. xde beza :(

nizza-abira berkata...

Kak Nora : Akk tunggu jawapan dari niza ye nanti. Tq tlg jwp :)

ppb_ppkp berkata...

rm6 hengget/??????